Більше сторіччя тому японський хімік Кікунае Ікед зауважив, що бульйон дасі з водоростей комбу має смак, відмінний від усіх існуючих. Він не кислий, солоний, гіркий чи солодкий — інший, особливий. З першовідкривачем погодилися й інші уми планети. Так було виявлено та визнано п’ятий смак — умамі, який добре знайомий усім цінителям японської кухні.
Umami або природний глутамат має приємний білковий присмак. Розпізнати його можна в курятині, грибах, зеленому горошку та помідорах. Смак умамі народжується при ферментації, тому ви завжди відчуєте його в сирах, в’яленому м’ясі, але найсильніше — в соєвому соусі.
Лінійка Umami торгової марки GUSTÓ представлена традиційним соєвим соусом. Ферментований продукт помірної густоти та солоності додасть вашим стравам екзотичних азійських ноток. Використовуйте соєвий соус GUSTÓ для приготування маринадів до м’яса та риби, овочів та грибів. Готуйте з ним салатні заправки та супи, м’ясні страви та пасти.
Ми постачаємо соєвий соус у ПЕТ-пляшках різного об’єму, щоб зручну упаковку могли підібрати як любителі побалувати себе ролами на вихідних, так і власники закладів HoReCa.