Рис відварюємо до напівготовності у підсоленій воді.
Я використала заздалегідь приготовлений фарш. Якщо фаршу у вас немає, то беремо свинину, перекручуємо на м'ясорубці разом із городньою цибулею.
Фарш солимо до смаку, додаємо яйце. Перемішуємо.
Додаємо охолоджений відварений рис. Перемішуємо.
У блюдце насипаємо борошно. Формуємо з фаршу круглі тефтелі. З усіх боків обвалюємо в борошні.
Обсмажуємо на сковороді з олією з обох боків до золотистої скоринки.
Форму для запікання застеляємо фольгою. Викладаємо в один шар підготовлені тефтелі.
Тепер приготуємо часникову заливку. Для цього беремо кілька зубчиків часнику. Очищаємо. Натираємо на дрібній тертці (або використовуємо часникодавилку).
До часнику додаємо сіль за смаком та чорний мелений перець.
Змішуємо зі сметанним майонезом. Вливаємо 100мл води. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Пробуємо на сіль, при необхідності досолюємо.
Заливаємо тефтелі, щоб вони практично повністю були вкриті заливкою.
Відправляємо в духовку для запікання за 250 градусів 30 хвилин.
Сир натираємо на тертці.
Через 30 хвилин виймаємо форму з духовки. Посипаємо тефтелі натертим сиром. Знову відправляємо у духовку на 10 хвилин.