Тефтелі під соусом

Тефтелі під соусом
Інгредієнти:
  • Фарш зі свинини — 0,6 кг
  • Рис — 100 г
  • Цибуля городня — 1 цибулина
  • Сметаний майонез ТМ «ОЛІС» — 250 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сир твердих сортів — 100 г
  • Вода — 100 мл
  • Борошно
  • Олія рослинна ТМ «ОЛІС»
  • Сіль, перець чорний мелений
Інструкція:
Шаг 1

Рис відварюємо до напівготовності у підсоленій воді.

Шаг 2

Я використала заздалегідь приготовлений фарш. Якщо фаршу у вас немає, то беремо свинину, перекручуємо на м'ясорубці разом із городньою цибулею.

Шаг 3

Фарш солимо до смаку, додаємо яйце. Перемішуємо.

Шаг 4

Додаємо охолоджений відварений рис. Перемішуємо.

Шаг 5

У блюдце насипаємо борошно. Формуємо з фаршу круглі тефтелі. З усіх боків обвалюємо в борошні.

Шаг 6

Обсмажуємо на сковороді з олією з обох боків до золотистої скоринки.

Шаг 7

Форму для запікання застеляємо фольгою. Викладаємо в один шар підготовлені тефтелі.

Шаг 8

Тепер приготуємо часникову заливку. Для цього беремо кілька зубчиків часнику. Очищаємо. Натираємо на дрібній тертці (або використовуємо часникодавилку).

Шаг 9

До часнику додаємо сіль за смаком та чорний мелений перець.

Шаг 10

Змішуємо зі сметанним майонезом. Вливаємо 100мл води. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Шаг 11

Пробуємо на сіль, при необхідності досолюємо.

Шаг 12

Заливаємо тефтелі, щоб вони практично повністю були вкриті заливкою.

Шаг 13

Відправляємо в духовку для запікання за 250 градусів 30 хвилин.

Шаг 14

Сир натираємо на тертці.

Шаг 15

Через 30 хвилин виймаємо форму з духовки. Посипаємо тефтелі натертим сиром. Знову відправляємо у духовку на 10 хвилин.

Поділись своїм рецептом з нами

Друзі ми збираємо колекцію рецептів з нашою продукцією. Бажаєте, щоб ваш рецепт став частиною цієї колекції?

Діліться досвідом приготування!

Давайте зробимо наше життя смачнішим! Надсилайте свої рецепти до нас! 

Контактна інформація